Forside
 
Hvorfor skifte termorude
 
Videoguide - gør det selv
 
Spar med energiruder
 
Leveringstid
 
Bestil ruder her
 
Firmaprofil
 
Kontakt Termoruder.dk
 
Værd at vide om ruder
 
 
 

Værd at vide om termoruder og energiruder.

Termoruder vs energiruder.

Enkeltlagsruder og termoruder:
Fra ca. 1950 begyndte termoruder at vinde indpas. Termoruden, der normalt består af to lag glas med et forseglet afstandsprofil imellem og enten almindelig luft eller en anden gasart i mellemrummet, blev oprindelig udviklet for at mindske kondensproblemer, og ikke specielt med henblik på at opnå bedre isoleringsegenskaber.
Termoruden isolerer bedre end et enkelt lag glas, men ikke bedre end gammeldags forsatsvinduer eller vinduer med koblede rammer. Termoruder har en begrænset levetid, da ruden kan punktere.

termorude
En Termorude er "luftfyldt" og lader solens varme slippe ind, en samtidig leder den også en stor del af varmen indefra ud.

Energiruder:
Traditionelle termoruder er efterhånden helt udfaset til fordel for energiruder, som i princippet er opbygget som en almindelig termorude, men med væsentlig bedre isoleringsegenskaber. På ydersiden af det inderste lag glas er en meget tynd metalbelægning, som tillader det meste af solens lys at trænge ind i huset, men som reflekterer en del af varmen tilbage i rummet.
Da afstandsprofilet mellem de to lag glas i en energirude fungerer som en kuldebro, isolerer en energirude ikke lige godt over det hele, men bedst i midterområdet og dårligst ud mod kanterne. Det betyder i praksis, at vinduer med energiglas skal have en vis størrelse, før der er en væsentlig effekt. Energivinduer som er opdelt eller opsprosset i mindre enheder vil derfor ikke isolere nær så godt som vinduer med store, uopdelte glasflader.
Energiruder fås også med et enkelt lag glas og kaldes så energiglas. Energiglas er ikke så effektivt som dobbelte eller tredobbelte energiruder, men egner sig godt til løsninger med koblede rammer eller forsatsrammer.

energirude
En Energirude lader solens varme slippe ind, og den bliver indenfor. Energiruden reflekterer ganske enkelt rumvarmen, så den holdes på den rigtige side af glasset.

U-værdier og isoleringsevne.

For at kunne forstå energikravene til vinduer er det vigtigt at kende et centralt begreb, nemlig U-værdien, som angives i W/m²K og er et udtryk for varmetabet gennem en bygningsdel, altså hvor godt eller dårligt den isolerer. Jo lavere U-værdi, desto bedre isoleringsevne.

Lovkrav til samlede isoleringsværdi for vinduer.

Der er med virkning fra den 1. januar 2008, trådt nogle nye regler i kraft, som stiller krav til den samlede isoleringsværdi (u-værdi) på vinduer og døre. De vinduer og døre som vi producerer lever op til de nye krav, og i mange tilfælde er den samlede isoleringsværdi bedre, end de krav der stilles i de nye regler. De nye krav betyder, at et elements samlede isoleringsværdi ikke må overstige en u-værdi på 2,3. Nedenfor kan du se vores gennemsnitsberegning for de enkelte produkter, beregnet ud fra EU normstr.på 1230x1480 for vinduer og 1230x2180 for døre:

- døre uden sprosser estimeret u-værdi 1,4
- døre med sprosser estimeret u-værdi 1,6
- vinduer uden sprosser estimeret u-værdi 1,35
- vinduer med sprosser estimeret u-værdi 1,75

Den nøjagtige u-værdi er afhængig af størrelsen og udformningen på det enkelte produkt.

 
 
SparVinduer ApS - sparvinduer@sparvinduer.dk - Bytoften 8 - 5550 Langeskov - tlf.: 70 20 18 87 - fax 63 24 30 59 - ©2009 Sparvinduer ApS